Busuitstap naar Gesves – Condroz


Evenementgegevens


De klassieker van onze wandelingen. Ditmaal verzeilen we in het dorpje Gesves, in het hart van de Condroz. Hier vind je lieflijke dorpen en kastelen uit ver vervlogen tijden.In Gesves combineren we al dit moois met kunst. Je wandelt door een schitterend landschap met weidse vergezichten. Onderweg kom je Land’Art kunstwerken tegen van artiesten uit diverse landen.

In de buurt ligt ook het kleine dorpje Barsy met een schattig museum. Het Monopoli Museum dankt zijn bestaan aan de passie voor koetsen van zijn eigenaar, Renato Monopoli. Hij verzamelt mechanische of elektrische automaten die uit de periode tussen 1850 – 1950 dateren:  prachtige en zeldzame objecten, zoals nog steeds werkende vitrineautomaten. Ze waren bestemd om de aandacht te trekken van passanten, muziekinstrumenten zoals mechanische piano’s, draaiorgels, muziekdozen en orkestjes die zin geven om te dansen en te zingen. Men vindt er ook maquettes van boten, koetsen, pijpen en oude caféspelen.

 

Vertrek: Carpool Breendonk 8u  Boom H.Hart 8:10u Boom centrum brug 8:20u  Terug: 21u  Meenemen: wandelschoenen, regenkledij, zonnecrème, picknick Afstand: ongeveer 12 km Prijs: leden € 12, niet-leden  € 14, -18-jarigen € 7 Inschrijven tot 6 juni 2019 op rekeningnummer Rijweg