De lente van Rijweg

Nieuws

Zondag 31 maart 2019 Busuitstap naar Zeeuws- Vlaanderen

Via oude polders, stranden, dorpen en historische steden ontdek je grenzeloos West-Zeeuws-Vlaanderen. De polders zijn in verschillende fases aangelegd en dat zie je terug in het landschap. In de vroege Middeleeuwen werden lage dijken rond kleine polders aangelegd. Hier loop je door de meidoorn. In de late Middeleeuwen werden de dijken én de polders groter van omvang. Overal in Zeeuws-Vlaanderen vind je sporen van strijd. Aardenburg is de oudste stad van Zeeland en de Romeinen hadden er een grote nederzetting. De wallen en poorten die je nu nog ziet bij Aardenburg stammen uit de Staats-Spaanse strijd. De linies van deze hevige strijd zie je nog goed terug bij Sluis en Retranchement...

Lees meer

Zoniënwoud, zee & zingen, bij Rijweg ben je zonder zorgen

Nieuws

Beste,

mooie landschappen vol prachtige bomen bewonderen? Uitwaaien in duinen en langs de kust van Zeeuws-Vlaanderen? Genieten van Nederlandstalige liedjes en sfeer? Kom mee met Rijweg en schrijf je snel in!

Het Rijwegteam

Zondag 10 maart 2019 Namiddagwandeling in Zoniënwoud Tervuren

Tijdens deze bosrijke wandeling maak je een reis rond de wereld. Je verkent een stukje van het Zoniënwoud, dat met zijn 4.421 ha het grootste bos van België is. Je stapt langs koninklijke dreven, mooie grasvelden en exotische bomen. Het arboretum van Tervuren werd in 1902 aangelegd om aan de wensen van koning Leopold II tegemoet te komen. Er staan maar liefst 700 boomsoorten.

Na de wandeling kunnen we iets gaan eten in de foyer van De Warandepoort...

Lees meer