Vrijdag 19 april: wandelen in de prachtige Voorkempen in Schilde en Oelegem

Nieuws

Vrijdag 19 april 2019 Dagwandeling in de Voorkempen ( Schilde)

We wandelen in 2 kleine natuurgebieden. Deze uitstap is à la carte: je kan ervoor kiezen om wat rond te snuffelen in de tuinen in het Schildehof en  het park rondom het Vrieselhof: in beide domeinen is heel wat te zien, te ruiken en zelfs te proeven.  Of je stapt meerdere kilometers en je zal verrast zijn door al het moois dat op minder dan 15 km van hartje Antwerpen te bewonderen valt.

Het park van Schilde ligt aan het Schijn. Natuurreservaat De Pont is daarin gelegen maar het herbergt op een kleine oppervlakte een schat aan biodiversiteit. Je vindt er een vijver met open water, een stuk rietland, hooiweide, bos en een groot stuk half open landschap met begrazing. De Dodoenskruidentuin is een reconstructie van een zestiende eeuwse renaissancetuin met kruiden uit het Cruydeboeck van Rembert Dodoens.

In de namiddag bezoeken we het Vrieselhof in Oelegem. We wandelen langs statige dreven met prachtige, oude beuken die een uniek schuiloord vormen voor holenbroeders zoals spechten en vleermuizen. En zodra je de rivier het Schijn nadert, voel je de bosbodem drassiger worden en ontdek je een rijke kruidlaag, met onder meer koningsvarens, mossen, klimop en bosviooltjes … een unieke wandelplek! In de buurt ligt ook verscholen in het groen het fort van Oelegem.

In het Vrieselhof kan gegeten worden na de wandeling.

(Het natuurgebied Het Asbroek in Schoten hebben we moeten schrappen: dat is ontoegankelijk na de voorjaarsstorm van maart).

Vervoer: autodelend Vertrek: Carpool Breendonk 9u Boom centrum brug 9:10u  Boom H.Hart 9:20u  Terug: 19u Meenemen: wandelschoenen, regenkledij, zonnecrème, picknick Afstand: ongeveer 10 km 

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor’t weekend: Kijk vlug op: http://www.rijweg.be/events/event/weekend-zuid-holland

 

Woensdag 29 mei 2019 Plezier in het Park – Boom

Plezier maken, over de generaties heen. Neem je (klein-)kind(eren) mee naar het park en maak een hele namiddag plezier!
Inschrijven via contactpersonen of e-mail tegen 26 mei 2019. Voor de picknick betaal je €1 per persoon op de dag zelf

 Start: 13:30u Grasweide achter ‘t Ecohuis (’s Herenbaan 129) Einde: 16u Organisatie: netwerk vrijetijdsparticipatie Boom

 

Maandag 10 juni 2019 Busuitstap naar Gesves – Condroz


De klassieker van onze wandelingen. Ditmaal verzeilen we in het dorpje Gesves, in het hart van de Condroz. Hier vind je lieflijke dorpen en kastelen uit ver vervlogen tijden.In Gesves combineren we al dit moois met kunst. Je wandelt door een schitterend landschap met weidse vergezichten. Onderweg kom je Land’Art kunstwerken tegen van artiesten uit diverse landen.

In de buurt ligt ook het kleine dorpje Barsy met een schattig museum. Het Monopoli Museum dankt zijn bestaan aan de passie voor koetsen van zijn eigenaar, Renato Monopoli. Hij verzamelt mechanische of elektrische automaten die uit de periode tussen 1850 – 1950 dateren: prachtige en zeldzame objecten, zoals nog steeds werkende vitrineautomaten. Ze waren bestemd om de aandacht te trekken van passanten, muziekinstrumenten zoals mechanische piano’s, draaiorgels, muziekdozen en orkestjes die zin geven om te dansen en te zingen. Men vindt er ook maquettes van boten, koetsen, pijpen en oude caféspelen.

 Vertrek: Carpool Breendonk 8u Boom H.Hart 8:10u Boom centrum brug 8:20u  Terug: 21u Meenemen: wandelschoenen, regenkledij, zonnecrème, picknick Afstand: ongeveer 12 km Prijs: leden € 12, niet-leden € 14, -18-jarigen € 7 Inschrijven tot 6 juni 2019 op rekeningnummer Rijweg

 

Vrijdag 14 juni 2019 BBQ en algemene vergadering

 

Een gezellige en smakelijke bedoening waar we eens lekker kunnen bijbabbelen. We serveren aperitief met hapjes, verschillende verse groentesalades en vlees en nagerecht. Vegetarisch op aanvraag. Het is ook een uitstekende gelegenheid om anderen (vrienden, buren, familie, collega’s, …)  te laten kennismaken met Rijweg. Met info over hoe Rijweg reilt en zeilt en ideetjes voor het volgende jaar. In Rijweg 110B in Puurs.

Start: 19u In Romerohuis 110B in Puurs. Prijs: leden € 10, niet-leden € 12 Inschrijven tot 10 juni 2019 op rekeningnummer Rijweg