10 juni: heerlijke wandeldag in de Condroz. 14 juni: Barbecue 30 juni: tuin van Patershoeve in Buggenhout

Nieuws

Beste,

Na het heerlijke weekend in Nederland, willen we nu een dagje genieten van al het moois in het zuiden van het land. Op 14 juni verwachten we je op de overheerlijke barbecue. 30 juni verkennen we de eigen streek met fiets of te voet en belanden we in een gezellige tuin in Buggenhout.

Stilaan denken we aan het nieuwe programma vanaf september. Heb je ergens een heerlijke wandeling gemaakt, een mooi wandelgebied leren kennen of ben je eens verzeild geraakt in een knusse stad? Voorstellen zijn hier welkom, graag voor einde juni aub.

Tot binnenkort,

Het RIJWEGteam

  • Maandag 10 juni 2019 Busuitstap naar GesvesCondroz

De klassieker van onze wandelingen. Ditmaal verzeilen we in het hart van de Condroz. Hier vind je lieflijke dorpen en kastelen uit ver vervlogen tijden.

We starten in het kleine dorpje Barsy. Na een koffie met plaatselijke lekkernij wandelen we naar het prachtige kasteeldomein van Emeville. De eigenares verleent ons toegang zodat we kunnen genieten van het grootse middeleeuwse kasteel, een Engels park, boomgaard, vijver en tuin. We eindigen in een schattig museum. Het Monopoli Museum dankt zijn bestaan aan de passie voor koetsen van zijn eigenaar, Renato Monopoli. Hij verzamelt mechanische of elektrische automaten die uit de periode tussen 1850 – 1950 dateren: prachtige en zeldzame objecten, zoals nog steeds werkende vitrineautomaten. Ze waren bestemd om de aandacht te trekken van passanten, muziekinstrumenten zoals mechanische piano’s, draaiorgels, muziekdozen en orkestjes die zin geven om te dansen en te zingen. Men vindt er ook maquettes van boten, koetsen, pijpen en oude caféspelen. We sluiten af met een Italiaans ijsje. Het bezoek met gids is leuk en een lust voor vele zintuigen.

‘s Middags eten we onze picknick in een plaatselijke zaal.

In Gesves combineren we al het moois van de Condroz met kunst. Je wandelt door een schitterend landschap met weidse vergezichten. Onderweg kom je Land’Art kunstwerken tegen van artiesten uit diverse landen. De editie 2019 is pas vanaf de dag ervoor open! De magnifieke wandeling gaat over zacht glooiend terrein (zonder steile hellingen), is erg afwisselend en af te korten.

We sluiten af met een uitgebreid en heerlijk koud buffet met o.a. gerookte zalm, tomaatcrevette, kippenboutjes, rundscarpaccio, scampi’s, tomaat met mozzarella, eendenborst, … en 5 groentesalades, aardappeltjes en  Italiaanse schotel.

We bieden aan:welkomstlekkernij, gids en ijsje in museum en koud buffet voor leden aan € 30 ( € 12 voor de bus en € 18  voor het aanbod) niet-leden aan € 35, -18jarigen aan € 25.

Vertrek: Carpool Breendonk 8u Boom H.Hart 8:10u Boom centrum brug 8:20u  Terug: 21u Meenemen: wandelschoenen, regenkledij, zonnecrème, picknick Afstand: voormiddag 4 km, namiddag 6 of 10 km Prijs: leden € 12, niet-leden € 14, -18-jarigen € 7 Inschrijven tot 6 juni 2019 op rekeningnummer Rijweg

  • Vrijdag 14 juni 2019 BBQ en algemene vergadering

Een gezellige en smakelijke bedoening waar we eens lekker kunnen bijbabbelen. We serveren aperitief met hapjes, verschillende verse groentesalades en vlees en nagerecht. Vegetarisch op aanvraag. Het is ook een uitstekende gelegenheid om anderen (vrienden, buren, familie, collega’s, …)  te laten kennismaken met Rijweg. Met info over hoe Rijweg reilt en zeilt en ideetjes voor het volgende jaar. In Rijweg 110B in Puurs.

Start: 19u In Romerohuis 110B in Puurs. Prijs: leden € 10, niet-leden € 12 Inschrijven tot 10 juni 2019 op rekeningnummer Rijweg

  • Zondag 30 juni 2019 Dagactiviteit: fietsen naar Buggenhout en wandelen in de tuin van De Patershoeve

We fietsen en steken driemaal met het veer de rivier over tot Buggenhout. Daar picknicken we en bezoeken samen de mooie Poorterstuin bij De Patershoeve. De Patershoeve werd in 1946 door 2 paters van de Abdij van Dendermonde verbouwd en door de huidige eigenaars in 2010 gerenoveerd als ‘Ferme transparente’ met de tuin van 30 are in gedachte. De voortuin in Provence stijl heeft een strakke visvijver die in de achtertuin een spiegelbeeld heeft in de vorm van een zwemvijver. Er zijn ook borders op kleur, een boomgaard, een moestuin en een cottage tuin die verbonden zijn met slangen van groene structuren en grassen. De tuin is open naar de achterliggende velden met koeien en perenboomgaard en is aangelegd met het oog op een sfeervolle levensstijl. Rijweg wordt er ontvangen met koffie en taart. Met ons bezoek steunen we Kom op tegen Kanker.

Vertrek fietsers: Romerohuis Rijweg 110 B in Puurs 8:00u  Boom Centrum brug 8:30u Boom H.Hart 8:40u Terug: 20u  Meenemen: wandelschoenen, regenkledij, zonnecrème, picknick, fluovest en reserveband Afstand: 50 km

Vervoer: autodelend Vertrek wandelaars: Boom H.Hart 11:45u Boom Centrum brug 11:50u Romerohuis  Rijweg 110 B in Puurs 12u  Gezamenlijke picknick om 12:30 in Hofkwartier 5, 9255 Buggenhout Terug: 20u  Meenemen: wandelschoenen, regenkledij, zonnecrème  Afstand: ongeveer 3 km Inschrijven: via contactpersonen of e-mail tegen 26 juni 2019.

 

Hier vind je alle inlichtingen over Rijweg.