Busuitstap met dagwandeling en/of fietstocht in Oud-Turnhout


Evenementgegevens


Midden in de Kempen tussen Oud-Turnhout en Arendonk vind je De Liereman met zijn geurende gagel. Hier wandel je tussen kurkdroge landduinen en kletsnatte veenmoerassen. De bossen, heide, graslanden, stuifduinen en vennen maken van De Liereman een uniek natuurgebied in Europa. De Kempense biotopen zijn al eeuwenlang een thuis voor de wulp, de nachtzwaluw, de klokjesgentiaan en de rugstreeppad. Tijdens je wandeling kom je ook schapen en wilde konikpaarden tegen. In het bezoekerscentrum met ruim terras kan je genieten met een Gageleer of koffie met gebak.

In de ruime omgeving is het ook erg leuk fietsen.

Je eigen fiets kan mee in de aanhangwagen van de autocar. Fietsen worden opgeladen aan Boom H. Hart en carpool Breendonk (niet op de brug van Boom, om tijdbesparende en veiligheidsredenen). De fietstocht is in de voormiddag een 25 km lang, in de namiddag ongeveer 35 km. Ook een halve dag fietsen en daarna wandelen of andersom is mogelijk.

’s Avonds is het mogelijk (niet verplicht) om te eten.

 

Vertrek: Carpool Breendonk 8u  Boom H.Hart 8:10u Boom centrum brug 8:20u  Terug: 21u  Meenemen: wandelschoenen, regenkledij, zonnecrème, picknick Fietsers: fluovest en reserveband. Afstand: wandelen ongeveer 15 km, fietsen 60 km. Afkorting wandelingen: mogelijk Prijs: leden € 12, niet-leden  € 14, -18-jarigen € 7 Inschrijven tot 14 augustus 2019 op rekeningnummer Rijweg