Dagactiviteit: fietsen naar Buggenhout en wandelen in de tuin van De Patershoeve

We fietsen en steken driemaal met het veer de rivier over tot Buggenhout. Daar picknicken we en bezoeken samen de mooie Poorterstuin bij De Patershoeve. De Patershoeve werd in 1946 door 2 paters van de Abdij van Dendermonde verbouwd en door de huidige eigenaars in 2010 gerenoveerd als ‘Ferme transparente’ met de tuin van 30 are in gedachte. De voortuin in Provence stijl heeft een strakke visvijver die in de achtertuin een spiegelbeeld heeft in de vorm van een zwemvijver. Er zijn ook borders op kleur, een boomgaard, een moestuin en een cottage tuin die verbonden zijn met slangen van groene structuren en grassen. De tuin is open naar de achterliggende velden met koeien en perenboomgaard en is aangelegd met het oog op een sfeervolle levensstijl. Rijweg wordt er ontvangen met koffie en taart. Met ons bezoek steunen we Kom op tegen Kanker.

 

Vertrek fietsers: Romerohuis Rijweg 110 B in Puurs 8:00u  Boom Centrum brug 8:30u Boom H.Hart 8:40u Terug: 20u  Meenemen: wandelschoenen, regenkledij, zonnecrème, picknick, fluovest en reserveband Afstand: 50 km

Vervoer: autodelend Vertrek wandelaars: Boom H.Hart 11:45u Boom Centrum brug 11:50u Romerohuis  Rijweg 110 B in Puurs 12u  Gezamenlijke picknick om 12:30 in Hofkwartier 5, 9255 Buggenhout Terug: 20u  Meenemen: wandelschoenen, regenkledij, zonnecrème  Afstand: ongeveer 3 km Inschrijven: via contactpersonen of e-mail tegen 26 juni 2019.