Fietsen en/of wandelen naar Buggenhout en in Oud-Turnhout met Rijweg

Nieuws

Zondag 30 juni 2019 Dagactiviteit: fietsen naar Buggenhout en wandelen in de tuin van De Patershoeve

We fietsen en steken met het veer de rivier over tot Buggenhout. Daar picknicken we en bezoeken samen de mooie Poorterstuin bij De Patershoeve. De Patershoeve werd in 1946 door 2 paters van de Abdij van Dendermonde verbouwd en door de huidige eigenaars in 2010 gerenoveerd als ‘Ferme transparente’ met de tuin van 30 are in gedachte. De voortuin in Provence stijl heeft een strakke visvijver die in de achtertuin een spiegelbeeld heeft in de vorm van een zwemvijver. Er zijn ook borders op kleur, een boomgaard, een moestuin en een cottage tuin die verbonden zijn met slangen van groene structuren en grassen. De tuin is open naar de achterliggende velden met koeien en perenboomgaard en is aangelegd met het oog op een sfeervolle levensstijl. Rijweg wordt er ontvangen met koffie en taart. Met ons bezoek steunen we Kom op tegen Kanker.

Achteraf smullen we samen frietjes in het Romerohuis.

Vertrek fietsers: Romerohuis Rijweg 110 B in Puurs 8:00u  Boom Centrum brug 8:30u Boom H.Hart 8:40u Terug: 20u  Meenemen: wandelschoenen, regenkledij, zonnecrème, picknick, fluovest en reserveband Afstand: 50 km

Vervoer: autodelend Vertrek wandelaars: Boom H.Hart 11:45u Boom Centrum brug 11:50u Romerohuis  Rijweg 110 B in Puurs 12u  Gezamenlijke picknick om 12:30 in Hofkwartier 5, 9255 Buggenhout Terug: 20u  Meenemen: wandelschoenen, regenkledij, zonnecrème  Afstand: ongeveer 3 km

BELANGRIJK: wil je mee wandelen en kom je zelf met de auto? We zoeken nog enkele chauffeurs. laat weten aan contactpersonen of via e-mail aub.

Inschrijven: via contactpersonen of e-mail tegen 26 juni 2019 (zodat we weten hoeveel gebak we ongeveer moeten voorzien).

 

Zondag 18 augustus 2019 Busuitstap met dagwandeling en/of fietstocht in Oud-Turnhout

Midden in de Kempen tussen Oud-Turnhout en Arendonk vind je De Liereman met zijn geurende gagel. Hier wandel je tussen kurkdroge landduinen en kletsnatte veenmoerassen. De bossen, heide, graslanden, stuifduinen en vennen maken van De Liereman een uniek natuurgebied in Europa. De Kempense biotopen zijn al eeuwenlang een thuis voor de wulp, de nachtzwaluw, de klokjesgentiaan en de rugstreeppad. Tijdens je wandeling kom je ook schapen en wilde konikpaarden tegen. In het bezoekerscentrum met ruim terras kan je genieten met een Gageleer of koffie met gebak.

In de ruime omgeving is het ook erg leuk fietsen.

Je eigen fiets kan mee in de aanhangwagen van de autocar. Fietsen worden opgeladen aan Boom H. Hart en carpool Breendonk (niet op de brug van Boom, om tijdbesparende en veiligheidsredenen).

In de voormiddag bezoeken we allen het natuurreservaat, in de namiddag kan je ongeveer 40 km fietsen of kiezen om te wandelen.

’s Avonds is het mogelijk (niet verplicht) om te eten.

Vertrek: Carpool Breendonk 8u Boom H.Hart 8:10u Boom centrum brug 8:20u  Terug: 21u Meenemen: wandelschoenen, regenkledij, zonnecrème, picknick Fietsers: fluovest en reserveband. Afstand: wandelen ongeveer 15 km, fietsen 40 km. Afkorting wandelingen: mogelijk Prijs: leden € 12, niet-leden € 14, -18-jarigen € 7 Inschrijven tot 14 augustus 2019 op rekeningnummer Rijweg