Fietsen & wandelen in de Kempen en avondwandeling in Terhagen

Nieuws

Zondag 18 augustus 2019 Busuitstap met dagwandeling en/of fietstocht in Oud-Turnhout

Midden in de Kempen tussen Oud-Turnhout en Arendonk vind je De Liereman met zijn geurende gagel en purperen heide, zeker  vanaf half augustus. Hier wandel je tussen kurkdroge landduinen en kletsnatte veenmoerassen. De bossen, heide, graslanden, stuifduinen en vennen maken van De Liereman een uniek natuurgebied in Europa. De Kempense biotopen zijn al eeuwenlang een thuis voor de wulp, de nachtzwaluw, de klokjesgentiaan en de rugstreeppad. Tijdens je wandeling kom je ook schapen en wilde konikpaarden tegen. In het bezoekerscentrum met ruim terras kan je genieten met een Gageleer of koffie met gebak.

In de ruime omgeving is het ook erg leuk fietsen.

Je eigen fiets kan mee in de aanhangwagen van de autocar. Fietsen worden opgeladen aan Boom H. Hart en carpool Breendonk (niet op de brug van Boom, om tijdbesparende en veiligheidsredenen).

In de voormiddag bezoeken we allen het natuurreservaat, in de namiddag kan je kiezen: ongeveer 40 km fietsen of wandelen.

’s Avonds is het mogelijk (niet verplicht) om te eten. Er is keuze uit spaghetti met groentesaus (veggie) € 9,50 en lasagne (veggie) € 9,80, balletjes in tomatensaus € 10,95, spaghetti met gehakt € 12,50, vidé € 12,95,  stoofvlees  € 12,95, salade met geitenkaas en spek € 13,50. Graag je keuze doorgeven bij inschrijving (tot 14 aug. 2019).

Vertrek: Carpool Breendonk 8u Boom H.Hart 8:10u Boom centrum brug 8:20u  Terug: 21u Meenemen: wandelschoenen, regenkledij, zonnecrème, picknick Fietsers: fluovest en reserveband. Afstand: wandelen ongeveer 15 km, fietsen 40 km. Afkorting wandelingen: mogelijk Prijs: leden € 12, niet-leden € 14, -18-jarigen € 7 Inschrijven tot 14 augustus 2019 op rekeningnummer Rijweg.

Vrijdag 30 augustus 2019 Avondwandeling naar Kleiputten van Terhagen

Eind 2016 werd dit natuurgebied met een oppervlakte van 31 hectare aangekocht door Natuurpunt . Het noordelijk deel van de Kleiputten is nu ook toegankelijk voor wandelaars. Het wandelpad loopt langs een oude kleigroeve. Langs een bewegwijzerd wandelpad werden enkele observatie- en kijkplaatsen ingericht, waar men kan uitkijken over het vijvergebied en waar men een prachtig zicht heeft op de vroegere en huidige kleiontginning.

Voor € 5 voorzien we die avond een gebak en een consumptie. Graag inschrijven aub.

De wandeling met gids start aan de Nieuwstraat 54 in Terhagen: je kan voorbij de schuifpoort tot aan het betonnen plein en we starten bij de chalet.

Vertrek: Breendonk Carpool 17:30u Boom H.Hart 17:35u Boom centrum brug: 17:45u Chalet Nieuwstraat Terhagen 18u Meenemen: wandelschoenen, regenkledij, verrekijker Afstand: ongeveer 5 km afkorting: mogelijk Inschrijven voor consumptie en gebak tot 26  augustus 2019 op rekeningnummer Rijweg.